preskoči na sadržaj

Osnovna škola Suhopolje

Školska godina 2021./2022.
 ZBOGOM, ŠKOLO, DO JESENI!

Zadnji dan nastave u školskom dvorištu - mala priredbicu za kraj školske godine i oproštaj od naših četvrtaša koji odlaze u 5.razred...

 PROJEKTNI TJEDAN "STVARAMO IZVAN OKVIRA"

Cilj projektnog tjedna bio je kreativno se izražavati na likovnom i glazbenom području, naučiti prihvatiti poraz i radovati se pobjedi, njegovati timski rad u natjecateljskim igrama te stvoriti vlastitu radijsku emisiju primijenivši znanja stečena na novinarskoj radionici.

 

1. PROJEKTNI DAN: "Vježbom do zdravog duha"

Gosti: ekipa HMP-a Martina, Tomislav i Ante

2. PROJEKTNI DAN: "Izražavam se glazbom"

Gost: učiteljica glazbene kulture Irena Maras

3. PROJEKTNI DAN: "Novinarska radionica"

Gosti: ekipa ICV-a i urednica Marija Lovrenc

4. PROJEKTNI DAN: "U svijetu likovnosti"

Gost: scenografkinja i kostimografkinja Kazališta Virovitica Sanda Štrković

Veliko HVALA svim našim gostima na odazivu! 

                                                                       učenici i učitelji PŠ Cabuna

 TERENSKA NASTAVA - POSJET VARTOGASCIMA

Dana 6.5. 2022. godine 1. je razred područne škole Cabuna posjetio DVD Suhopolje. Vatrogasci su nas ljubazno ugostili, pokazali nam brojne alate kojima se koriste prilikom svoga posla te nam demonstrirali kako se njima rukuje. Tako su učenici nosili vatrogasne kacige, špricali vodom i pjenom iz vatrogasnog šmrka te pumpali vodu pomoću vatrogasne pumpe. Za kraj su nas počastili sokom i keksima te nam ponudili prijevoz od postaje do škole s upaljenim sirenama.

                       učitelj Josip Božo

 

IZLET 3. RAZREDA U KOPAČKI RIT I OSIJEK

IZVJEŠĆA S IZLETA

U četvrtak 19.5.2022. godine svi 3. razredi iz Osnovne škole Suhopolje išli su na izlet u Kopački rit i Osijek. Tamo  su se šetali po šumskim stazama, vozili se brodom po močvari i vidjeli mnogo ptica. Zatim su otišli u Osijek u konkatedralu, na sladoled i u suvenirnicu po suvenire.

           Sara Perković, 3. razred

 

U četvrtak 19.5. 2022. godine učenici 3. razreda bili su na izletu u Kopačkom ritu i Osijeku. U Kopačkom rotu vozili su se brodom i vlakićem. Učenici su imali pripremljen ručak u restoranu Didin konak. Nakon ručka krenuli su u Osijek šetati se, kupiti sladoled i suvenir. Učenici su posjetili i osiječku katedralu i krenuli su kući. Svi su uspješno došli kući.                                                                                                                                    

       Magdalena Zubić, 3. razred (20.5.2022.)

 

Učenici 3. razreda bili su na izletu u Kopačkom ritu i u Osijeku. Izlet se odvio u četvrtak 19. 5. 2022. Vozili su se vlakićem. Sudjelovali su na radionici. Poslije radionice vozili su se brodom i promatrali životinje. Nakon toga su otišli u Osijek na sladoled, a na kraju su kupili suvenire i razgledali katedralu. 

      Tara Maras, 3. razred  (20.5.2022.)

 

 MEĐUNARODNI DAN OBITELJI 

 

 TERENSKA NASTAVA - Posjet Suhopolju

Vijesti s terenske nastave pročitajte klikom na link: 

https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/iz-skolskog-svijeta/spoj-kulture-bastine-aktivnog-gradanstva-i-knjizevnog-susreta/

 

DAN ŠARENIH ČARAPA

21. 3. obilježili smo Dan šarenih čarapa, a šarenim čarapama poslali smo poruku o prihvaćanju različitosti.

 

 PRIPREME ZA MASKENBAL...

Na kreativnoj radionici izrađivali smo vesele klaunove kako bismo naš hol uredili za nadolazeće maškare.

   

  

OBILJEŽAVANJE DANA MATERINSKOG JEZIKA 

17.2. obilježili smo Dan materinskog jezika. Saznali smo da se naziva materinski jer ga učimo od naših mama od ranog djetinjstva.

Čitali smo pjesme na kajkavskom i čakavskom narječju i otkrivali značenje nepoznatih riječi te prevodili pjesme na književni jezik. Upoznali smo glagoljicu koja je staro hrvatsko pismo. Svatko je napisao svoje ime glagoljicom. Kratke rečenice na glagoljici transliterirali smo ("prenijeli") u latinicu. Na satu likovne kulture svoja smo imena na glagljici pisali na glinenim pločicama.

   

 

 VLAK U SNIJEGU

Zimske praznike, između ostalih aktivnosti, učenici trećeg razreda provodili su i čitajući dječji roman autora Mate Lovraka Vlak u snijegu. Pri povratku u školske klupe nakon odmora dobili su zadatak izraditi kod kuće lektiru iz vrećice. Maštovito ukrašene vrećice stigle su na lektirni sat 19. siječnja. Svaki učenik otkrio nam je 10 predmeta koji su se krili u vrećicama, a podsjećaju na pročitano djelo.

Roman je bio poticaj i za likovno izražavnanje pa smo na satu likovne kulture za motiv izabrali vlak u snijegu.

24. siječnja na satu hrvatskog jezika odgledali smo istoimeni igrani film redatelja Mate Relje i našu učionicu pretvorili u kino.

U suradnji s učiteljicom informatike Anom Brcković, nakon naučenih pojmova mrežni preglednik, tražilica, ključni pojam i informacija, upustili smo se u potragu za informacijama o književniku Mati Lovraku, njegovom rodnom mjestu Velikom Grđevcu. Istražili smo kako su u prošlosti izgledali vlakovi, kako su djeca nekada  putovala u školu, kako su u prošlosti izgledale učionice i školski pribor. Sve istraženo prikazali smo na plakatima.

 

 INTERVJUI - Naše male novine

Klikom na sljedeću poveznicu možete pročitati 3 intervjua - s ravnateljem Antom Škrabom, učiteljicom Marijanom Bijuk i učiteljem Josipom Božom.

https://read.bookcreator.com/zOXZIyVa-vrz6aZ3gJU1QqlYk-KT2VoJQcWuXFfzqE4/damMfOAYScyiBr0aG8KkJA

 

 KRAVATA - OTKRIĆE HRVATA

Učenici 2. i 3. razreda posvetili su jedan dan kravati - najprepoznatljivijem hrvatskom izumu. Proveli su jednostavno pretraživanje informacija o kravati u digitalnom okružju i otkrili kako ona potječe još iz 17. stoljeća, kada su hrvatski vojnici u ratnim pohodima nosili marame oko vrata vezane na specifičan način - a la Croate (na hrvatski način). U školu smo svi došli s kravatama oko vrata, a svatko je jednu i dizajnirao, koristeći kolaž papir.

 

 DAN KRUHA

U mjesecu smo listopadu, jesenskom mjesecu, u kojem se po cijeloj domovini zahvaljuje za kruh i plodove zemlje. Dan kruha obilježili smo i mi u svojim razredima.

Učenici 1. razreda pisali su veliko i malo tiskano slovo I u brašnu te pročitali tekst koji govori o procesu nastajanja kruha. Zatim su blagovali kruh, a na likovnoj kulturi ga naslikali uz plodove jeseni tonovima jedne boje.

Učenici 2., 3. i 4. razreda čitali su pjesmu o kruhu, stvarali priču prema nizu slika te, potaknuti književnim djelima, razgovarali o putu od zrna do kruha i zanimanjima ljudi koji sudjeluju u tom procesu: rataru, mlinaru i pekaru.

Najviše smo se veselili susretu s jednim od tih zanimanja - susretu s mlinarom! Posjetili smo Dedin mlin u našemu mjestu. Mlinar Igor je jedini mlinar na našemu području koji proizvodi brašno ispod kamenog mlina. Naučili smo da takav mlin ne pregrijava brašna i može raditi samo dvije vrste brašna od pšenice - integralno, znači od cijelog zrna pšenice, ili krušno brašno. Sami smo prosijavali brašno na dva različita sita. Tako smo uočili razliku između oštrog i mekog brašna.

Veliko hvala mlinaru Igoru na gostoprimstvu i spremnom odgovaranju na naša brojna pitanja! 

                                                         učenici PŠ Cabuna, učitelj Josip, učiteljice Marijana i Ivana

 

 

 

 BICIKLOM DO ZDRAVLJA

 5.10. cijeli smo dan posvetili prijevoznom sredstvu - biciklu. Naučili smo najvažnije prometne propise za vožnju biciklom, zašto vožnja biciklom povoljno utječe na naše zdravlje. Potaknuti pričom Sanje Pilić Biciklistička priča, svatko je napisao svoju biciklističku priču. Na kraju smo isprobali vožnju biciklom na poligonu.

Pogledajte što smo sve radili i kako nam je bilo:

 

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

10. rujna u našoj PŠ Cabuna obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Upoznali smo se s njegovim značenjem, spoznali zašto je važno baviti se sportom, koji se sve sportovi održavaju na Olimpijadi. Istražili smo naše sportaše koji su osvajali medalje na Olimpijskim igrama. Upoznali smo simboliku olimpijske zastave i krugova.

Do kraja dana proveli smo niz aktivnosti: izradili lovorove vijence koje su u prošlosti nosili olimpijski pobjednici, igrali štafetne igre i poligon.


Red vožnje autobusa

Raspored sati

Raspored sati 2023./2024.

  Raspored sati 5. - 8. razred

Novo od 22. travnja 2024.

Raspored zvona

 Raspored trajanja sati i odmora 

     

UPISI U PRVI RAZRED
e - dnevnik
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Kutak za roditelje

Podrška roditeljima -

klikni na fotografiju!

Sandučić povjerenja

 

 Sandučić povjerenja za učenike. 

 Ako imaš problem i trebaš se nekome povjeriti javi se pedagoginji i psihologinji naše škole, poruku možeš poslati na adresu sanducic@os-suhopolje.skole.hr

Glazbena škola

eLektire
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 2. 2012.

Ukupno: 1671178
Ovaj mjesec: 3051
Ovaj tjedan: 1101
Danas: 31
CMS za škole logo
Osnovna škola Suhopolje / Kralja Tomislava 26, HR-33410 Suhopolje / www.os-suhopolje.skole.hr / ured@os-suhopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju