preskoči na sadržaj

Osnovna škola Suhopolje

NAŠA GODINA :)

10.10.2018. POZDRAV JESENI 

              DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE JESENI

                   

6.12.2018. SVETI NIKOLA

     

 

7.12. 2018. ŠKOLSKI MEDNI DAN

  

    

 

21.12.2018. BOŽIĆNA PRIREDBA

               

18.1.2019. VIRTOGRAD

Virtograd je grad u kojem male vrline žive. To je grad ljepote, istine i dobrote. 

Najprije smo čuli priču o tom čudnom gradu.

 

Upoznali smo i njegove stanovnike - Virtiće i Maniće.

          

Smišljali smo im i imena.

     

  

Oslikali smo jednu ulici tog čuvenog grada.

Svojim dobrim djelima zaradili puno ciglica dobrote kojima smo sagradili najljepšu kuću.

14.2.2019. VALENTINOVO

 

 

 

 

   

22.2.2019. DAN HRVATSKE GLAGOLJICE I GLAGOLJAŠTVA

  

 

             

 

 

27.2.2019. DAN RUŽIČASTIH MAJICA

 

 

28.2.2019. KAZALIŠNA PREDSTAVA     

 BAJKE I ... JOŠ NEŠTO

  

  

 

             4.2.2019. MI SMO MALE MAŠKARE... laugh

  

  

 

1. projektni dan: MOJA LOKALNA ZAJEDNICA

 

Učenici PŠ Pepelana, PŠ Pčelić i PŠ Levinovac 25.3.2019. u sklopu prvog dana projektnog tjedna Učenik – građanin posjetili su Općinu Suhopolju i načelnika Sinišu Horvata. Načelnik je učenike upoznao sa svojom ulogom i dužnostima te im ispričao planove koje želi ostvariti kako bi podigao kvalitetu života u našoj zajednici, a učenici su imali priliku postaviti pitanja koja su ih zanimala. Na kraju susreta, općinski načelnik učenicima je pokazao prostorije općine, upoznao ih sa djelatnicima iste te ih počastio sokovima i slatkišima.

      

 

Učenici su se zatim zaputili u Općinsku knjižnicu i čitaonicu Matija Gubec gdje nas je dočekala predsjednica Udruge KrEdA Natalija Lukačević, zajedno sa volonterkama Marijom Hodak i Lucijom Lukačević.  Udruga KrEdA ima za cilj provoditi, promicati i razvijati različite socijalne i odgojno-obrazovne programe za kvalitetniji i uspješniji razvoj djece, mladih i obitelji. Predsjednica udruge upoznala je učenike sa svrhom njezina osnutka, radom te predstavila aktivnosti kojima se u udruzi bave. Učenici su saznali što znači pojam volonter te na koje sve načine možemo volontirati u svojoj zajednici. Motivirani za volontiranje, na poklon su dobili časopis Smib.

 

     

 

Po završetku projektnog dana, posjetili smo Udrugu umirovljenika gdje nas je predsjednica udruge Tugomila Reder zajedno sa ostalim članovima toplo ugostila. Učenici su imali priliku razgovarati sa umirovljenicima, saznati što rade i čime se bave u udruzi. Učenici su tako saznali da je naša Udruga umirovljenika Općine Suhopolje, obzirom na starosnu dob, vrlo aktivna udruga koja svojim članovima pruža mogućnost druženja ali i bavljenje aktivnostima koje vole. Članice udruge počastile su učenike palačinkama i sokom, a učenici su njih obradovali pjesmom.

 

    

 

 

2. projektni dan: MIRNO RJEŠAVANJE SUKOBA

Drugi dan projektnog tjedna, 26.3., učenici su dan započeli gledanjem kratkog filma o vršnjačkom nasilju. Analizom filma naučili su što je vršnjačko nasilje, koje vrste nasilja postoje te na koje sve načine možemo mirno riješiti sukob.

Težinu verbalnog nasilja i njegovih posljedica osvijestili su pisanjem grubih i ružnih riječi na nacrtani lik koji smo potom zgužvali i odlučno ih se riješili bacajući ih u koš.  Zatim smo na novi lik ispisali lijepe i pozitivne riječi koje bi uputili drugima oko sebe. Uslijedila je rasprava o važnosti i značenju ispisanih riječi te prihvatljivim oblicima ponašanja i nasilju.

Sljedeće aktivnosti proveli smo čitajući priču Crno janje nakon koje su učenici u skupinama osmišljavali njen sretan završetak, a potom smo ju uprizorili. U tome su nam pomogli virtići i manići :) 

    

  

3. projektni dan - JEDEMO ZDRAVO, ŽIVIMO ZDRAVO

 

Treći dan projektnog tjedna učenike PŠ Levinovac i PŠ Pčelić ugostili su učenici PŠ Pepelana sa svojim učiteljicama i roditeljima. Cijeli je dan bio posvećen zdravoj prehrani u kojem su svi naučili kakva je to prehrana, koje namirnice treba jesti u kojoj mjeri. Osmislili su kampanju kojom bi pozvali na pravilnu prehranu,  idealni jelovnik za jedan tjedan.

   

Okušali su se i u samoj pripremi zdravih obroka koje su s veseljem i degustirali.

   

  

Za sam kraj su mogli uživati u zanimljivom igrokazu.

 

4. projektni dan - ČINIM DOBRO U SVOJOJ ZAJEDNICI 

Četvrti dan projektnog tjedna učenici PŠ Pepelana, PŠ Levinovac, PŠ Pčelić i PŠ Borova u pratnji svojih učiteljica posjetili GDCK Virovitica.  Ravnateljica Željka Grahovac i stručni suradnik Dražen Jendrašić ukratko su upoznali učenike s radom i aktivnostima GDCK Virovitica te s radom  Pučke kuhinje. Na kraju ove posjete GDCK Virovitica, učenici su krenuli i do  Socijalne samoposluge i donirali namirnice za one kojima je to najpotrebnije.

    

 

Nakon toga su posjetili Grad Viroviticu. Učenike su u Gradskoj upravi ugostili gradonačelnik Ivica Kirin sa svojoj zamjenicom, Vlastom Honjek – Golinac.

Gradonačelnik Kirin i njegova zamjenica Honjek – Golinac ovom su prilikom mališane upoznali sa svojim poslom i svakodnevnim obavezama, a spremno su odgovarali i na pitanja o tome kako provode slobodno vrijeme, koji im je najdraži sport i slično.

    

U nastavku dana, školarci su posjetili  redakciju Informativnog centra Virovitica gdje su upoznali spikere na radiju, urednice internet portala i novina te novinare, fotografe i grafičku urednicu.

  


Red vožnje autobusa

Raspored sati

Raspored sati 2023./2024.

  Raspored sati 5. - 8. razred

Novo od 22. travnja 2024.

Raspored zvona

 Raspored trajanja sati i odmora 

     

UPISI U PRVI RAZRED
e - dnevnik
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Kutak za roditelje

Podrška roditeljima -

klikni na fotografiju!

Sandučić povjerenja

 

 Sandučić povjerenja za učenike. 

 Ako imaš problem i trebaš se nekome povjeriti javi se pedagoginji i psihologinji naše škole, poruku možeš poslati na adresu sanducic@os-suhopolje.skole.hr

Glazbena škola

eLektire
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 2. 2012.

Ukupno: 1671179
Ovaj mjesec: 3052
Ovaj tjedan: 1102
Danas: 31
CMS za škole logo
Osnovna škola Suhopolje / Kralja Tomislava 26, HR-33410 Suhopolje / www.os-suhopolje.skole.hr / ured@os-suhopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju