preskoči na sadržaj

Osnovna škola Suhopolje

 > O školi  > Projekti  > HU-CR JOSP
Projekt IPA HU - CR

Što se to događa u Osnovnoj školi Suhopolje? Što im znači taj JOSP? Možda je u pitanju neki JOSA ili JOZO? Da nisu promijenili naziv škole? Ah, taj ravnatelj stalno nešto novo smišlja ili je možda u pitanju nešto važnije?

Pitanja su ovo samo od nekih koja se znaju čuti u posljednje vrijeme. Što se to događa u našoj školi pokušat ćemo odgovoriti rječju i slikama.

HU - Hungary - Mađarska

CR - Croatia - Hrvatska

JOSP - Joint open-air school program - Zajednički program škole u prirodi

Osnovna škola Suhopolje i DKKI (Drávamenti Körzeti Közoktatási Intézmény) – Javni edukacijski institut dravske regije zajedničkim snagama upustili su se u avanturu ostvarenja zajedničkog programa. Cjelokupni program sufinanciran je iz predpristupnih fondova Europske unije - 85%, a ostali dio - 15% osigurat će Virovitičko-podravska županija.

Pod naslovom „Zajednički program škole u prirodi“ pod akronimom HU-CR JOSP (Hungary-Croatia Joint open-air school program) započeo je još jedan projekt koji sufinancira Europska unija.

Otvaranje je započelo 29. rujna u 14.00 sati u OŠ Suhopolje svečanom konferencijom koju je svojim pozdravnim govorom otvorio domaćin gosp. Anto Škraba, ravnatelj škole. U ime Općine Suhopolje nazočne je pozdravio predsjednik Vijeća Općine Suhopolje Marijan Brlek. Konferenciji su bili nazočni gosp.  Tamas Reiz kao potpredsjednik  asocijacije mikroregija Barča, gosp. Gyorgy Rüll kao ravnatelj DKKI-ja te gosp. Josef  Szolga kao voditelj ureda hrvatske državne samouprave i predstavnik nacionalne manjine barčanske regije. U ime glavnog korisnika projekta gosp. Reiz i gosp. Rüll su se obratili auditoriju prigodnim riječima i predstavila projekt.

Svečanoj konferenciji bile su nazočne i predstavnice Razvojne agencije VIDRA, ravnateljica Sanja Bošnjak i djelatnica Ana-Maria Reider. Ravnatelj Škraba im se na poseban način zahvalio zbog podrške koju pružaju u ostvarenju ovoga projekta.

Nakon službene konferencije druženje se nastavilo u suhopoljskom parku na terasi istoimenog restorana gdje su učenici pokazali svoju umješnost u prigodnom programu koji je ujedno bio i posvećen Europskom danu jezika, a koji su uveličali i članovi Češke besede i Plesnog centra Virovitica. Uz program koji je bio predstavljen na raznim jezicima, posjetitelji su mogli uživati i u kulinarskoj tradiciji europskih zemalja- od pite od bundeve i švarcvaldice do knedlički.

Vrijednost projekta je ukupno 183.282,31 eura, od čega u suhopoljskoj školi ostaje 99.908,00 eura pomoću kojih će se urediti prostor za smještaj mađarskih učenika, a ostatak će biti uložen u opremu škole i razne obrazovne aktivnosti koje će se provoditi unutar projekta. I odmah ovdje važno je napomenuti kako bez podrške naše Virovitičko-podravske županije i župana gosp. Tomislava Tolušića, koji predfinanciraju cjelokupni projekt s hrvatske strane, ne bi bilo nikakvog ostvarenja projekta.

Cilj je povezati ove dvije obrazovne institucije, omogućiti učenicima sudjelovanje u nastavnim procesima s obje strane granice. Razmijeniti učenička, ali i nastavnička znanja i iskustva te ojačati kreativnost, ekološku svijest, kompetentnost i spremnost na suradnju kako hrvatskih, tako i mađarskih učenika i učitelja.

 

Ostale fotografije pogledajete u našoj galeriji fotografija.

O aktivnostima provedbe IPA projekta HU-CR JOSP čitajte na našim stranicama i pogledajte fotografije njegova ostvarenja. Također na stranici www.openairschool.com možete čitati o našem projektu i pogledati galeriju slika.


Red vožnje autobusa

Raspored sati

Raspored sati 2023./2024.

  Raspored sati 5. - 8. razred

Novo od 22. travnja 2024.

Raspored zvona

 Raspored trajanja sati i odmora 

     

UPISI U PRVI RAZRED
e - dnevnik
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Kutak za roditelje

Podrška roditeljima -

klikni na fotografiju!

Sandučić povjerenja

 

 Sandučić povjerenja za učenike. 

 Ako imaš problem i trebaš se nekome povjeriti javi se pedagoginji i psihologinji naše škole, poruku možeš poslati na adresu sanducic@os-suhopolje.skole.hr

Glazbena škola

eLektire
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 2. 2012.

Ukupno: 1671187
Ovaj mjesec: 3060
Ovaj tjedan: 1110
Danas: 39
CMS za škole logo
Osnovna škola Suhopolje / Kralja Tomislava 26, HR-33410 Suhopolje / www.os-suhopolje.skole.hr / ured@os-suhopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju